Spånga Scoutkår

Nya Holkens dagbok - Storstädning helgen som gick

Läs den spännande berättelsen om hur Nya Holken byggs, steg för steg. Vi kommer kontinuerligt att fylla på dagboken. Det senaste ligger överst, äldre anteckningar hittar du under "Läs mer..."


Måndag den 12 januari 2009
 
Efter en sovmorgon träffades Mattias Forsberg, Viktor Stadler och Göran Lindblad utrustade med släpvagn för att ta de uttjänta sakerna till slutförvaring. Det blev en lång dag med 2 vändor till Återvinningscentralen i Bromma och 2 turer till Återvinningscentralen i Lövsta. Vi var tvungna att ta en pizza-paus mitt i. Det blev tomt på tomten, till och med den i somras nedblåsta lilla granen kunde åka med. 

Söndag 11 januari 2009 
Holken har inte storstädats på länge, så nu var det dags. Ett 15-tal ledare och seniorer mötte upp. Det städades, röjdes och gallrades bland alla saker som finns (eller numera fanns i Holken). Massor av saker som inte används längre eller var i dåligt skick eller helt enkelt sunkiga förvaras numera på Lövsta Återvinningscentral. Värmeprojektets rördragning och förberedelser för köksombyggnaden hade också lämnat en hel del byggskräp. Kopieringsmaskinen och den gamla värmepannan bars ut. 
Efter röjningen så städas Holken grundligt, nästan från topp till tå. Det dammades, sopades, dammsögs och tvättades golv. Lampor byttes och fönstren fick en uppfräschning på insidan. Det blev fint. Hoppas att alla nu njuter av vår städade lokal och håller den fin framöver. Nya gardiner som dagmammorna sytt har satts upp.

Fredag 9 januari 2009
 
Under veckan har Mattias Forsberg byggt klart väggarna till det nya förrådet och städskrubben. Elisabeth Lindblad och Matte lägger upp planerna för storstädningen. Matte har dessutom med sig 30 liter färg till förrådet och städskrubben, som han fått genom sin pappas firma. 

Söndag 4 januari

Matte lånar släp och åker till K-Rauta och handlar. På eftermiddagen sätts stommen till det nya förrådet och det nya städförrådet upp.

Lördag 3 januari

Matte har fått godkänt av styrelsen att börja med förrådsdelen av köksprojektet. Matte och Göran träffas (tidigt enligt Matte) och planerar vad som ska göras och vad som behöver inhandlas. Matte gör en ritning och materiallista.

Tisdag 30 december

Nya delar har lödds ihop till värmesystemet. De installeras och nu släpps värmen på i hela systemet för första gången. Elektrikern på plats för att koppla in elen till varmvattenberedaren.

Vi provar att riva lite av väggen mellan förråd och kök. Efter en stund kan vi titta ut i förrådet från köket. Vid en första inspektion verkar väggen inte vara bärande. Mycket bra! Rivningsgänget fortsätter rivningen en bit till. Nu kan man gå mellan kök och förråd.

Måndag 29 december

 

 

 

 

 

Bra att containern har hyllor, så det är bara att bära ut allt som ska dit.

 

 

 

 

 

Alla hyllor som ska rivas i inre förrådet har tagits bort.

Mer skräp bärs ut på baksidan Högen med skräp växer. Rörisarna på plats igen för att driftsätta den sista delen av värmesystemet och koppla om varmvattnet. DET LÄCKER i Antons entré! Bara att stänga av och såga isär den nya installationen och göra om.
Johan Berntsson och Göran Lindblad träffas i Holken på kvällen och kollar hur arbetet har gått.

Söndag 28 december

Holken ser ut som ett bombnedslag. Allt från kök och stora delar av tältförråd och material från inre förrådet ockuperar lilla salen på nedervåningen. Här måste röjas! Matte och Göran sorterar och bestämmer vad som ska bäras ut i containern. Vi bestämmer också hur vi ska börja med köket genom att riva alla hyllor på ena sidan i inre förrådet.

Holken måste storstädas innan terminsstarten.

Lördag 20 december

Nya pannan verkar fungera. Nu ska det gamla värmesystemet rivas. Matte, några seniorer, Bosse Wrang och seniorledare sågar rören i smådelar och bär ut dem på baksidan.

De stora jättetunga gjutjärnselementen bärs ut. Dom försöker vi sälja via en annons på Blocket. En har redan ringt. Konstaterar också att plankväggen mellan kök och förråd är tjock. Den är nog byggd av 3" plank. Kan den vara bärande?? Måste undersökas med försiktighet.

Veckan före jul

Matte rensar igenom kontoret, där en massa skräp och papper samlats under årens lopp. Saker som den berömda "någon" ska ta hand om. Det blir en stor hög med skräp. Matte grovstädar också.

21 december

Köksgruppen, under ledning av Mattias, har gjort tagit fram ett förslag till nytt kök. Budget och grov projektplan lämnas till styrelsen för godkännande.

15 december

Nu har rörmokarna arbetat flitigt med det nya värmesystemet och elektrikerna temporärt installerat den nya pannan. Idag på morgonen stoppades den gamla pannan, huvudröret till alla element kapades och vattnet tappades ut!

 

 

 

 

Det innebär att det inte finns någon värme i Holken just nu. Planen är att koppla in halva det nya systemet imorgon tisdag. Resten av systemet ska vara klart på fredag, vi får väl se hur det blir med det.

Varmvatten kommer att finnas hela tiden, men med ett avbrott när den gamla varmvattenberedaren kopplas om till den nya.

PS Lägenheten har temporär uppvärmning med el-element.

8 december
Titta vad som kommit!

 

 

 

 

Vi fick inte med någon nyckel.Hur får vi tag i den??

6 december

Som ni kanske har sätt så har installationen av det nya värmesystemet börjat på nedervåningen, inom ca 2-3 veckor kommer det sitta nya element i källar- och bottenplanet. När allt är installerat kommer vi behöva hjälp att plocka ner allt det gamla, detta kommer förhoppningsvis hända under mellandagarna.
Närmaste dagarna kommer det levereras en container till Holken som kommer fungera som förvaringsplats för diverse material. Containern kommer att placeras vid bodarna till vänster om huset.
I köket har den nya kylen och frysen installerats och så snabbt rören är på plats så kommer det att börja byggas om där också.

9 november

Efterlysningen om ny el-panna till Holken gav resultat! Ett stort TACK till Karin Lindholm och hennes pojkvän för att de både fixat och transporterat pannan från Växjö!

28 oktober 2008

Vi håller på att bygga ett helt nytt värmesystem. Det blir nya fina rör och snygga moderna element.

Mattias Forsberg är i full fart med att förvandla Holken till en Schweitzer-ost

Vi har fått leverans av rör, konvektorer och element! Dessa förvaras just nu i det lilla hobbyrummet i källaren. Det rummet kan alltså inte användas några veckor framåt.

Just nu letar vi efter en begagnad elpanna, som ska ersätta befintlig panna tills det att vi byter uppvärmningen till något ännu mer energisnålt. Känner du någon som byter ut sin elpanna och varmvattenberedare, så kontakta Nya Holken projektet. Pannan behöver vara på minst 13 kW och varmvattenberedaren på 200-300 liter.

I nästa vecka kommer förhoppningsvis rörmokaren och drar rör och kopplar ihop det hela.

Du är här: Om Vår lokal Holken Nya Holkens dagbok - Storstädning helgen som gick

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Nyhet!

Logga in med ditt ScoutID (samma som i Scouternas medlemsregister Scoutnet).
Ditt medlemsnummer är användarnamn.

Logga in med ScoutIDOm du glömt lösenordet eller inte loggat in tidigare beställer du ett nytt i Scoutnet. - Klicka här!

Ledare som loggar in via ScoutID är automatiskt inloggade på G Suite

Kontrollera köplats

Fyll i personnummer och förnamn, på den person du vill kontrollera, enligt formatet
20051231-0000

Personnummer:

Förnamn:Sök ditt medlemsnummer

Fyll i personnumret på den person du vill hämta medlemsnumret för, enligt formatet
20051231-1234.Nya medlemmar

14

nya medlemmar de senaste 30 dagarna:

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida!


 Logga in med ScoutID

Lägerliv 2018

Lägerliv 2018

Till Lägersidan

159 scouter och

60 ledare och funktionärer anmälda.


Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Lokalfogde

Fredrik Gyllenhög

0722023003 
Trygga Möten

 

Göran Lindblad

+46705406112 
Trygga Möten

 

Joacim Dahlgren Vanhainen

0702987884 
Trygga Möten

 

Spånga Scoutkår på Facebook

Arrangemangskalender

Inga händelser
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Trygga Möten

Grattis på födelsedagen!Linus (Ajaja Ajaja)
Lava (Djungeldjuren)

Medlemmar just nu

519 medlemmar

varav 84 ledare,

22 funktionärer

och 92 stödjande.

25 nya intresseanmälningar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs