Spånga Scoutkår

Information för Reptilerna, hösten 2016

Aktivitetsschema
Ni hittar terminschemat här på hemsidan. Där har vi skrivit vilka aktiviteter vi planerat och var vi ska vara. ”Uppe” betyder rummet en trappa upp i Holken. ”Stora” betyder rummet till höger innanför hallen. ”Nere/ute” betyder att vi är utomhus, så kläder efter väder. Ni hittar även lokalschemat på anslagstavlan i Holkens hall vid skogränsen. För kännedom har vi bytt aktiviteter på träffarna 3 och 4 då vi inte fått allt material i tid. Plats enligt schemat.

Scoutkläder
Scoutdräkten är en central del i vår verksamhets identitet och scoutrörelsen förknippas historiskt sett framförallt med scoutskjortan. Syftet med scoutskjortan var från början att kläderna inte skulle vara det som skiljer människor från olika samhällsklasser åt och att scouterna skulle kännas igen av människor som inte själva var scouter. Tanken idag är egentligen densamma. Samhället har dock förändrats och scoutskjortan har blivit ett plagg som av många unga kan verka gammalmodigt. Sedan 2007 har alla scouter i Sverige en gemensam scoutdräkt som är modern och tilltalar alla åldrar. Kollektionen består av kort- och långärmad skjorta, kort- och långärmad t-shirt samt pikétröja.

Halsduken och söljan (halssduksspänne) är kårunik, och i Spånga Scoutkår har vi en vit halsduk med gult kantband. Halsduken tillhandahålls av kåren. Alla scouter ska ha fått varsin halsduk enligt handuppräckningen på senaste mötet (säg ifrån om någon trots allt saknar en). Söljan kommer scouten själv att få tillverka på vårt nästa möte. Scouten kommer också att få ett Spångamärke som skall sys fast på halsduken.

Utgångspunkten är att vi alltid har scoutkläder på oss vid scoutaktiviteter (möten, hajk, läger etc.). Scout-t-shirts och piketer kan ofta vara ett mer bekvämt plagg och är helt ok att använda på våra möten, men vi vill att alla scouter har en scoutskjorta då vi kommer börja tilldela bevis-, intresse- och hajkmärken.

Hela sortimentet av scoutkläder finns att beställa online på www.scoutshop.se. Mer information om scoutklädsel finns också på Spånga Scoutkårs hemsida.

Föräldramöte
Alla föräldrar är välkomna till vår träff den 11 oktober då vi kommer att ha föräldramöte medan barnen kommer att vara sysselsatta med andra saker.

Hajk
Den 12-13 november är det dags för Hajk med övernattning. Vi hoppas att så många scouter som möjligt kan vara med. Vi har preliminärt bokat Holken men undersöker även andra alternativ. Vi återkommer med mer information inom kort. Föräldrar som kan tänka sig att hjälpa till under hela eller delar av Hajken är välkomna att kontakta någon av oss ledare.

Lite tips och vänlig uppmaning
Vi är många som är aktiva och det kan lätt bli väldigt varmt i Holken. Ett tips kan vara att skicka med er scout en flaska med vatten (mest lättstädat vid eventuellt spill) om de blir törstiga. Vi vill uppmana era scouter att lämna sina mobiltelefoner hemma under scoutträffarna så de inte faller för frestelsen att ta fram dem. Alternativt tar vi ledare gärna hand om dem under mötena.

Tveka inte att kontakta oss på om ni har några frågor eller funderingar eller direkt till någon av oss enligt nedanstående kontaktinformation. Eller hugg tag i oss när ni ser oss. Vi hoppas att vi ses den 11:e oktober.

Med vänlig hälsning,
Lollo, Magnus, Pernilla, Frida, Malin, Yulia och Adam

Du är här: Avdelningar Spårare (Tracker) Reptilerna Information för Reptilerna, hösten 2016

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Logga in med ditt ScoutID, klicka på loggan nedan. Ditt medlemsnummer är användarnamn.
Logga in med ScoutID

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida! Använd ditt ScoutID, medlemsnumret är ditt användarnamn.

 

Logga in med ScoutID

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

Ledare Reptilerna

Anna Kedzierska

Ledare 
 
Trygga Möten

 

Anna Nillbrand

Ledare 
0733835450 

 

Therese Campbell

Avdelningsledare|*|Ledare 
0702685204 
Trygga Möten|*|Ledarutbildning

 

Therese Westrell

Vice Avdelningsledare 
0701729797 
Trygga Möten|*|Ledarutbildning

 

Ulrika Sandberg

Ledare 
0730700077 

 

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Reptilernas Dokument

Arrangemangskalender

Inga händelser

Distrikt- och Riksarrangemang

 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Instagram: @spangascouterna

Instagram

Trygga Möten

Medlemmar just nu

494 medlemmar

varav 91 ledare,

35 funktionärer

och 62 stödjande.

19 nya medlemmar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs