Spånga Scoutkår

Sommaren 2007 samlas återigen Sveriges scouter på fälten vid Rinkaby!

14-22 juli 2007, 23000 juniorscouter, patrullscouter, seniorscouter och ledare...

Image

År 2007 fyller scouting 100 år. På Jiingijamborii ska vi ta sats för de kommande 100 årens scouting. Vi ska göra saker på nya sätt och tänka på nya sätt. Vi vill få dig att känna ”wow, det här kan också vara scouting”. Framför allt ska vi göra Jiingijamborii till ett så bra läger att du inte kan glömma det.

Jiingijamborii

Möten, modernt och mångfald är ledorden för Jiingijamborii. Vi kommer att skapa mötesplatser för både stora och små möten. De stora aktiviteterna som konserter och lägerbål med tusentals deltagare ger ett slags möten, medan mötena på kaféer och i aktivitetstält är av ett annat slag. Vi kommer att göra ett modernt läger som motsvarar de behov vi ser inom scouting och i samhället. Däremot kommer det inte att vara någon ny form av scouting, utan scoutmetoden kommer lyftas fram genom hela programmet. Jiingijamboriikommer att erbjuda en mångfald av kulturer, atmosfärer och upplevelser.

Scoutmetoden står i fokus vid hela genomförandet av Jiingijamborii. Detta innebär att vi tillämpar scoutmetoden både vid planering och vid genomförande. Frågorna varför och hur ställer vi oss alla regelbundet för att skapa ett läger som möter samhällets och scoutings behov och skapar möjligheter till utveckling. Syftet bakom en aktivitet och sättet vi genomför den på är viktigare än vad vi gör. Vi reflekterar också aktivt över om det är scoutrörelsens och lägrets roll att fylla ett visst definierat behov eller inte.
Vi bedriver ett lyssnande och stödjande ledarskap - både funktionärer och deltagare får personlig utveckling genom sitt engagemang och deltagande. Merparten av lägerupplevelsen har sin utgångspunkt i patrullen, vilken är en viktig del av vår metodik.

Allt som görs påJiingijamboriiska ha ett tydligt syfte och göras där det bäst hör hemma. Programaktiviteterna ska vara utvecklande och genomtänkta, men det är i kombination med lägerlivet på byn och arbetet i patrullen som upplevelsen skapas. Även matlagning och lägeruppbyggnad ses som en viktig del av programmet och därför ges detta stort utrymme under lägertiden. Här kommer allt såledare att fylla en minst lika viktig roll i programmet som funktionärer.

Deltagarna kommer under lägerveckan att uppleva fem spännande och utmanande teman som ger erfarenheter och insikter om samarbete, kamratskap och sina egna värderingar och ageranden. Programmet erbjuder deltagarna nya kunskaper och en ökad förståelse för kulturella likheter och olikheter samt ett engagemang för vår världs framtid

Deltagarna kommer utöver de fem temana själva kunna välja i vilken utsträckning de vill delta i ett planerat program under eftermiddagar och kvällar. Beslut kring detta bör fattas av scouter och ledare gemensamt. Lägerveckan erbjuder gott om fri tid för att patrullen inte ska känna någon stress samtidigt som det ger otroliga möjligheter för dem som vill uppleva ett späckat program. Under lägret kommer det även vara ett par storsamlingar där alla deltagare och funktionärer möts och får uppleva den mäktiga storhetskänsla som bara ett storläger kan ge.

Ledarens roll under lägerveckan är att uppleva aktiviteterna och lägerlivet tillsammans med patrullen för att själv få erfarenheter och insikter samtidigt som ledaren under och efter aktiviteterna är ett aktivt stöd för scouterna i deras reflektion. Scouterna ska genom programmet uppmuntras till att reflektera över vad man upplevt och lärt sig, eller hur man känner sig efter (eller inför) en viss händelse och här är både funktionärernas och ledarnas roll väldigt viktig.

Alla deltagare och funktionärer hjälps åt att skapa Jiingijamboriioch har alla sin del i ansvaret att ge och få en positiv och utvecklande upplevelse. Vi bygger ett läger ihop där ingen del kan ståför sig själv. Oavsett min roll på lägret så ansvarar jag för min och andras upplevelse och vår lägeridé är gemensam. Lägeridén och därmed deltagarnas upplevelse skapas av alla lägrets funktioner tillsammans. Att göra ett läger som fyller deltagarnas och samhällets behov samt utvecklar vår rörelse kräver ett ledarskap och en metodik som bygger påvår gemensamma värdegrund och där är varje funktionärs insats lika viktig.
Image

Du är här: Arrangemang Läger Tidigare läger 2007 Jiingijamborii Sommaren 2007 samlas återigen Sveriges scouter på fälten vid Rinkaby!

Bli Scout! Alltid Redo.

#spangascouterna

Inloggning för medlemmar

Nyhet!

Logga in med ditt ScoutID (samma som i Scouternas medlemsregister Scoutnet).
Ditt medlemsnummer är användarnamn.

Logga in med ScoutIDOm du glömt lösenordet eller inte loggat in tidigare beställer du ett nytt i Scoutnet. - Klicka här!

Ledare som loggar in via ScoutID är automatiskt inloggade på G Suite

Scoutrabatt med SJ

sj
Som medlem i Scouterna har du tillgång till rabatterade priser när du reser med SJ. Logga in för att ta del av erbjudandet och boka din resa.

Sök ditt medlemsnummer

Fyll i personnumret på den person du vill hämta medlemsnumret för, enligt formatet
20051231-1234.Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida!


 Logga in med ScoutID

Lägerliv 2018

Lägerliv 2018

Till Lägersidan

159 scouter och

60 ledare och funktionärer anmälda.


Lägerchef

Stefan Warming

0703795655 
Trygga Möten

Lägerchefen kontaktas via  

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Arrangemangskalender

Inga händelser

Distrikt- och Riksarrangemang

fr 21 sep 00:00 - 23:45
Scouternas Fredsdag
fr 21 sep
Scouternas fredsdag
fr 21 sep 17:00 - - sö 23 sep 15:00
Ting 2018
lö 22 sep - sö 23 sep
Scouternas Natt 2018
ti 25 sep
Scouternas styrelse har möte vid behov
to 4 okt
Scouternas nyhetsbrev
to 4 okt 18:00 - 21:00
Kårledningsträff
lö 6 okt
Scouternas Höstdag
to 11 okt
Internationella flickdagen
to 11 okt
Tidningen Scout 3/2018
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Optimera packningen

STRUMPTRICKET GIF 540 03

Instagram: @spangascouterna

Instagram

Trygga Möten

Grattis på födelsedagen!Linus (Ajaja Ajaja)
Lava (Djungeldjuren)

Medlemmar just nu

519 medlemmar

varav 84 ledare,

22 funktionärer

och 92 stödjande.

25 nya intresseanmälningar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs