Spånga Scoutkår

Hej ifrån Vindalsö!

Hej alla ledare, och föräldrar!

Vi är ute på Vindalsö där vädret har varit väldigt blandat den här veckan. Vi har dock sett mycket sol vilket har varit väldigt uppfriskande för alla lägerdeltagare. Vinden har dessutom vart perfekt för segling både under dagar och kvällar.

Så, vad har vi gjort hittills?

 

 Vi har tagit oss ut till Vindalsö efter en väldigt smidig resa med SL och sen en båt genom Stockholms skärgård för att till en början lasta av ca 80 scouter, medan första- och andraårsäventyrarna satte sig i kajaker och paddlade 1,5 mil på en hajk till lägerplatsen.

När vi kom fram till ön började vi med att sätta upp lägret. Materialet skulle fram, tält skulle upp, och diverse scoutiga konstruktioner skulle surras.

Nästa dag fortsatte även den med lägerbygge på förmiddagen. Direkt när de som paddlat till ön kommit fram, så var det upptäckarnas tur att paddla iväg. Nu fick äventyrarna som paddlat även en chans att installera sig i lägret. Efter en kväll med bad och skoj öppnade markan för första gången. 

På den tredje dagen var det, efter en scoutig frukost, dags för utmanarnas flottbygge. Flottbygge är när 2 lag får 30 minuter på sig att surra ihop en flotte, för att sedan köra ett race runt en boj och tillbaka. Detta brukar vara väldigt uppskattat på läger och så blev det även på detta. Vid lunch kom sedan upptäckarna tillbaka från sin hajk och sista gänget, bestående av tredje års äventyrare och uppåt, satte sig i kajakerna för att paddla Vindalsö - Stavnäs.  Under eftermiddagen tog vi tillfället i akt och använde oss av de båtar som finns att utnyttja på lägret och började segla lite. Optimistjollarna var i full fart i vattnet hela eftermiddagen och scouterna hade ett väldigt trevligt programpass där alla var nöjda och glada.

På tisdag förmiddag var programpassen i full fart igen och alla förberedde sig på att spårarna skulle komma till lägret. Efter allas lunch drar programpass igång igen för eftermiddagen.

Spårarna kom med båten där även de som paddlat iväg dagen innan och lämnat tillbaka kajakerna var med.  Nu är vi äntligen alla här på Vindalsö och jag sitter just nu och skriver detta brev när solen börjar skina i skärgården efter en lite väl mulen dag. I nuläget är de äldre scouterna ute med segelbåtar och kör kappsegling och resterande är på sina programpass.

Hursomhelst är allt bra med oss och jag ser glada miner varje dag. För att se lite info om vad som händer på dagarna så läggs lägertidningen upp på hemsidan varje dag, där även scouter har haft lägertidning som aktivitetspass.

Härliga hälsningar ifrån ett just nu soligt Vindalsö!

/Oscar Hållbus

Lägerchef

Myteri 2014

Du är här: Arrangemang Läger Myteri 2014 Hej ifrån Vindalsö!

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Logga in med ditt ScoutID, klicka på loggan nedan. Ditt medlemsnummer är användarnamn.
Logga in med ScoutID

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida! Använd ditt ScoutID, medlemsnumret är ditt användarnamn.

 

Logga in med ScoutID

Lägerchef

Daniel Behrnsten

0707323882 
Trygga Möten

Johan Tuulse

0761310101 
Trygga Möten

E-post till Lägerchefen

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Lägerdokument

Arrangemangskalender

Omställningen 2020
V30, sö 26 jul 08:00 - - fr 31 jul 16:00

Distrikt- och Riksarrangemang

Inga händelser
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Optimera packningen

STRUMPTRICKET GIF 540 03

Trygga Möten

Grattis på födelsedagen!Karl (Spanarna)

Medlemmar just nu

521 medlemmar

varav 86 ledare,

32 funktionärer

och 63 stödjande.

24 nya medlemmar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs