Spånga Scoutkår

Kårläger 2017

För de scouter och ledare som inte kan eller vill åka på den nationella jamboreen Jamboree17, eller de som vill åka på två läger, finns det möjlighet att åka med Spånga Scoutkår på kårläger till Vässarö 17-21 juni 2017

Lägerbrev 3 - Vässarö17, OBS! Ny tid för hemkomst

Nu är det snart dags! Lördag den 17:e är det dags för avresa till Vässarö. 96 scouter och 39 ledare, som tillsammans kommer att få uppleva ett super-läger! 

Viktiga tider: 

Utresa lördag 17 juni - samling avdelningsvis kl. 07.30

Vi kommer att resa till Vässarö med abonnerad buss från Fagerstagatan i Lunda  industriområde (nära korsningen Avestagatan), Spånga. Alla reser i scoutdräkt med halsduk på, och kniven nedpackad i lägerpackningen.

 OBS! Om ni reser ut på egen hand måste ni också kontakta Vässarö för att beställa båttransport. Ring till Vässarös eget rederi på telefon 0173-370 22 i god tid innan. När båttransporten är bokad med Vässarö är ni välkomna att ringa eller sms:a någon av lägercheferna så möter vi upp när ni anländer.

Hemresa onsdag 21 juni - Vi kommer att anlända till Fagerstagatan, Spånga, ca kl 15.15

Nedan hittar du både Lägerbrev 3, med all information om tider, kontaktuppgifter, mm, samt Utrustningslista för packning till lägret. Kom ihåg: Låt din scout packa ryggsäcken själv! 

 

Väl mött på läger,

hälsar Anders Bretz,
Lägerchef

pdf Vässarö 2017 Lägerbrev 3 (473 KB)

pdf Utrustningslista Vässarö 17 (359 KB)

Spånga på väg till Olympiaden på Vässarö lägret

Vässarö 2017

VÄSSARÖ 2017 Spårar- och upptäckarläger

VÄSSARÖ 2017 - Anmälan stänger! 

vssar flotteVi är redan över hundra anmälda scouter och ledare till sommarens kårläger på Vässarö, 17 - 21 juni. Sista anmälningsdag till lägret är 30/4, men vi håller öppet 1 maj för eventuella eftersläntrare.

Vässarö är scouternas egen ö i Stockholms skärgård, mitt emellan Grisslehamn och Öregrund. Här finns tusen spännande saker att göra, och mycket handlar såklart om vatten och hav. Vi kommer att segla, både optimistjolle och större båtar. Vi kommer paddla kanot och vi kommer att bada (även om det nog kan vara lite svalt i vattnet!). Även på land finns mycket spännande att upptäcka – Vässarös Trapper-spår är en legendarisk upplevelse där vi får uppleva hur det var att leva som trapper och pälsjägare för 200 år sedan.

På lägret bor alla Spånga-scouter för sig i en Spårar- och en Upptäckarby, i kårens egna patrull-tält. Vi kommer att både ha aktiviteter för oss själva, men också tillsammans med andra kårer – till exempel ett riktigt stort lägerbål på lördag kväll, och Vässarös egna Olympiska Spel.

Ladda ner Lägerbrev 2 - Vässarö 2017 med mer information om lägret och alla aktiviteter som väntar. Ännu mer att läsa finns på Vässarös hemsida http://vassaro.scout.se

När: 17-21 juni. Avresa från Spånga lördag morgon, åter onsdag eftermiddagvassaro jpeg
Deltagaravgift scout: 1 600 kr
Deltagaravgift funktionär: 0 kr
Frågor? Kontakta din scouts avdelningsledare
Anmälan: Online på knapp nedan.

Anmälan scouter (den som anmäler sig skall vara inloggad)

Anmälan ledare/funktionär

I lägerkostnaden ingår resa med abonnerade bussar (och båt) till och från Vässarö, mat, försäkringar och alla roliga aktiviteter på Vässarö. För att vi ska kunna ge våra scouter en maxad lägerupplevelse är vi beroende av hjälp från er föräldrar. Välkommen att anmäla dig som funktionär till lägret!

Var redo!
Hälsar Lägerkommittén

Kårens läger 2017

Kårens läger 2017

2017 är ett speciellt år när det gäller läger för då är det Nationell Jamboree i Rinkaby i Skåne. Ett storläger med 20 000 scouter.

Kårstyrelsen har beslutat att kåren både deltar i den Nationella Jamboreen och att Spångas Spårare har ett eget läger. Att det blir ett Spårarläger beror på att det inte finns program för Spårare på en Nationell Jamboree. Bäverscouterna åker inte på läger.

Nationell Jamboree 5 - 12 augusti

Ett läger för Upptäckare, Äventyrare och Utmanare. Deltagaravgiften är hög och samma avgift betalas av både scouter och kårens ledare/funktionärer. Stefan Warming och Fredrik Krantz är Lägerchefer och de håller på att rekrytera en lägerkommitté.

Spårarläger 5 dagar

Ett eget läger för Spångas Spårare. Lägret erbjuds även till Upptäckare som tycker att Rinkaby ligger för långt bort eller att deltagaravgiften i Jamboreen är för hög. En särskild lägerkommitté är tillsätt för att jobba med detta läger.

Gul Hajk

För Äventyrare och Utmanare finns Gul Hajk även 2017. Den har en lägre avgift än Jamboreen.

Vi kan alltså erbjuda möjligheter till en scoutaktivitet nästa sommar även för dem som inte åker på Nationell Jamboree. Vi hoppas att alla scouter och ledare hittar något som passar.

Vi ser fram emot en spännande lägersommar 2017.

Arrangemangskommitén

gm Göran

Förhandsinformation till funktionärer, föräldrar och ledare avseende Jamboree17

Under sommaren 2017 kommer Spånga scoutkår att anordna två kårläger:

 • Kårläger Spånga: För Spårare och Upptäckare i på Vässarö. Mer information om detta läger kommer inom kort.
 • Jamboree17: För Upptäckare, Äventyrare och Utmanare i Rinkaby (Kristianstad/Skåne) under benämningen Jamboree17.

Spånga scoutkår är stor och för att klara av att arrangera två läger i sommar behöver vi hjälp av alla goda krafter! Speciellt gäller det Kårläger Spånga för Spårare och Upptäckare. Vi vill härmed uppmana lägersugna funktionärer och föräldrar som har för avsikt att stötta sina barn på lägret att kontakta lägerledningen för Kårläger Spånga! Information om anmälan kommer efter årsskiftet.

När det gäller Jamboree17 kommer kåren i bara att kunna skicka ledare som är aktiva på sin avdelning. Antalet lediga platser kommer att uppdateras kontinuerligt utifrån antalet anmälda scouter.

Det finns en webbsida om Jamboree17, kolla in den: http://www.jamboree.se/sv/ 

Frågor och svar:

 1. Om min scout är Upptäckare, kan man åka på två olika läger då? 
  Ja, just i år kan man det. Gäller dock bara Upptäckare.
 2. Om man åker på Jamboree17 är det kort eller lång period som gäller?
  Det finns bara lång period (5-12 augusti) att välja på.
 3. Om jag är förälder och mitt barn vill åka på Jamboree17 och jag vill följa med hur gör vi då? 
  Det finns ej plats för föräldrar på Jamboree17, kåren får hänvisa till Kårläger Spånga.
 4. Jag brukar åka som funktionär på kårens läger, får jag det i år?
  Javisst, du är hjärtligt välkommen på Kårläger Spånga, vi behöver all hjälp vi kan få!
 5. Kan man som förälder besöka Jamboree17, vi är ändå på en semestertur i södra Sverige? 
  Vi vet inte ännu, men med stor sannolikhet kommer det vara en besöksdag precis som vanligt. Mer information kommer här så fort vi vet.
 6. I vår familj har vi svårt att planera, semesterplanen sätts sent på jobbet och vi kan inte ta ställning så tidigt. 
  Tyvärr är sista anmälningsdag stenhård i år. Om man inte kan planera förJamboree17 redan tidigt under året rekommenderar vi att i alla fall Upptäckare åker på Kårläger Spånga (som har en något senare sista anmälningsdag). Dock kan man mot förhöjd avgift anmäla sig till Jamboree17 så sent som 30:e mars.
 7. Kan man verkligen släppa iväg en Upptäckare på läger så långt borta (Skåne), tänk om hemlängtan slår till eller något annat händer?
  Inom scouterna är vi proffs på lägerupplevelser. Scoutrörelsen har erfarenhet från tusentals läger och så har även Spånga scoutkår. I de allra flesta fall löser avdelningens ledare alla situationer med hemlängtan och annat som kan uppstå. Dock bör ditt barn ha provat på att vara hemifrån några dagar sedan tidigare. Låt ditt barn åka på vårens hajker och exempelvis kårens Vårhelg som uppladdning inför sommarlägret. Var med på alla scoutmöten under våren så att ditt barn lär känna sina avdelningsledare bra! Om ni är osäkra och ditt barn är oroligt åk på Kårläger Spånga i fösta hand.
 8. Mitt barn har en kompis, som inte är scout, men som skulle vilja åka på läger. Går det att ordna?
  I år bjuder scoutförbundet in upp till 5000 barn som vill prova på scoutlivet en vecka. Spånga Scoutkår tar dock inte ansvar för andra deltagare än våra egna scouter där vi som ledare känner våra scouter sedan tidigare. Om man ska följa med Spånga scoutkår vill vi att man blir medlem, får plats på en avdelning och är med under hela vårterminen så att man lär känna sina ledare och kompisar.
 9. Hur blir det med resan till Skåne? Det är ganska långt...
  Kåren kommer att hyra bussar för gemensam resa ned till Rinkaby och Jamboree17! Det är 56 mil enkel resa.
 10. Det är ganska dyrt?! 
  Ja, nationella läger brukar ha högre kostnader men samtidigt är det ett minne för livet. Kårens eget läger (Kårläger Spånga) kommer att bli billigare att delta på.
 11. Mitt barn har matallergier hur blir det på ett stort läger?
  Inga problem, scoutrörelsen är van att hantera stora mängder lägermat med hantering av olika menyer baserat på så väl allergener som annan specialmat.
 12. Hur blir det med mobiltelefoner i år? Skåne är långt borta... 
  Ingen skillnad mot tidigare år. Mobilen lämnar scouterna hemma. Vid speciella behov kommer ledare att kunna förmedla samtal.
 13. Jag har hört att anmälningstiden är kort i år?
  Det stämmer, till Jamboree17 behöver anmälan vara inne 30:e januari. Den gränsen är jättehård i år! Senare anmälan kostar 300kr extra och gäller fram till 30:e mars. Anmälan sker ALLTID via kåren.
 14. Jag har hört att det bara är ledare som är aktiva på sin avdelning som får åka med till Jamboree17. Men jag vill åka med som funktionär?!
  Man kan åka som generell funktionär på Jamboree17. Gå in på http://www.jamboree.se/sv/ och anmäl dig som funktionär. Observera att du inte bor med Spånga Scoutkår och du är inte med på våra aktiviteter. Som funktionär på Jamboree17 har du ett helt annat schema! Men vi ses ju därnere eller hur!
 15. Kan man engagera sig i lägerkommittén? 
  Ja, det finns några platser kvar, kontakta Stefan Warming!
 16. Man kan tydligen anmäla sig via scouternas hemsida: http://www.jamboree.se/sv/ ska jag göra det? 
  Bara om man ska vara funktionär. Observera att funktionärer inte bor tillsammans med kåren
 17. Hur anmäler man sig?
  Logga in på vår hemsida www.spangascouterna.se med ditt medlemsnummer och lösenord. Är det första gången eller om du glömt lösenordet kan du beställa ett nytt genom att klicka på länken Om du glömt lösenordet...?, så får du ett nytt skickat till den e-postadress vi har. Är e-postadressen fel behöver din avdelningsledare eller vår medlemsregistrerare hjälpa dig att ändra den. Gå sedan till anmälningsformuläret
 18. Trygga Möten gäller det på lägret?
  Ja, definitivt. Alla ledare måste ha genomfört kursen Trygga Möten senast den 22:a januari 2017. I annat fall kommer kåren inte att skicka ledaren på Jamboree17.

Fler frågor och svar publiceras allt eftersom de dyker upp!

Du är här: Arrangemang Läger Kårläger 2017

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Logga in med ditt ScoutID, klicka på loggan nedan. Ditt medlemsnummer är användarnamn.
Logga in med ScoutID

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida! Använd ditt ScoutID, medlemsnumret är ditt användarnamn.

 

Logga in med ScoutID

Lägerchef

Daniel Behrnsten

0707323882 
Trygga Möten

Johan Tuulse

0761310101 
Trygga Möten

E-post till Lägerchefen

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

Spånga Scoutkår på Facebook

Lägerdokument

Arrangemangskalender

Omställningen 2020
V30, sö 26 jul 08:00 - - fr 31 jul 16:00
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Trygga Möten

Grattis på födelsedagen!Hugo (Nomaderna)

Medlemmar just nu

521 medlemmar

varav 86 ledare,

32 funktionärer

och 63 stödjande.

24 nya medlemmar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs