Spånga Scoutkår

Jamboree17

Lägerbrev nr 3 – Jamboree17

Jamboree17 black small

Nu är det inte lång tid kvar till årets lägerupplevelse; Jamboree17 i Rinkaby/Skåne under perioden 5-12 augusti! Från Spånga åker vi 122 scouter och ledare. Detta är Lägerbrev 3 för anmälda deltagare från Spånga Scoutkår.

 

Lägerinformation

I vanliga fall kommer all lägerinformation från kåren, men i år besöker vi ett läger som anordnas via scoutförbundet. Därför kommer viss information om lägret från arrangörerna: För att få så fullständig information som möjligt så ber vi dig även besöka https://www.jamboree.se/ Enligt uppgift kommer den sista informationen om lägret att publiceras från och med den 15 juli. Ta en titt på hemsidan då!

Resa

Vi åker buss till och från lägret i år. Resan ingår i lägeravgiften. Om du har för avsikt att ta dig själv till/från lägret då måste du meddela transportansvarig via mail: Samling inför avresa sker kl. 06:45, lördag 2017-08-05, korsningen Fagerstagatan/Avestagatan. Skjutsande föräldrar ombeds parkera på Fagerstagatan i riktning mot Bergslagsleden då bussarna kommer att parkera framför informationsskylten om Lunda Industriområde. Hemkomst beräknas ske kl. 18:00 - 19:00, lördag 2017-08-12, till samma plats. Bussansvariga kommer att efter överläggning med bussförarna att estimera en ankomsttid och skicka ut den via mail under hemresedagens eftermiddag.

Mat

All mat ingår under lägret förutom matpaket på resan ned. Bussresan tar 7-8 timmar så ta med dig matsäck (mat och dryck) till resa ned för både lunch och mellanmål. I övrigt kommer mat att lagas på lägret och för de som har anmält specialkost kommer detta också att finnas. Scouterna kommer att ta med sig lunchmat ut på aktiviteterna varje dag. Med fördel har man en liten ryggsäck med sig för sin dagspackning. Glöm heller inte en vattenflaska som kan hänga med hela dagen. 

Pengar

Lägret har som ambition att vara kontantfritt men det kommer att gå att betala med kontanter. I övrigt kommer bankkort och Swish vara möjliga betalmedel.  På lägret kommer det att finnas kiosk, caféer och lägerbutik Vi rekommenderar att man tar med sig ett bankkort. Många banker har denna typ av betalmedel för barn och ungdomar, exempelvis Nordea, SwedbankSEB, HandelsbankenSkandiaLänsförsäkringarICABanken.

Utrustning

Scouten packar själv och har med sig all personlig utrustning som behövs för en veckas läger. Utrustningslista finns publicerad här: https://www.spangascouterna.se/ledare/dokument-filer/arr-o-lager/utrustningslistor-halsokort/14-utrustningslista-sommarlager. Glöm inte att märka alla prylar med ditt namn! Packningen behöver klara av att bli omilt stuvad i bussarna, därför skall ingen del av packningen hänga löst på ryggsäcken. När vi kommer fram blir det en bit att gå, således behöver packningen kunna bäras på ryggen. Den extra lilla dagsryggsäcken får man ta med in i bussen och skall innehålla allt man behöver för resan ner (mat, dryck, underhållning, etc). När det gäller mobiltelefoner kommer scouter i åldern Upptäckare inte ha möjlighet att ladda telefonen, så den kan lämnas hemma.

Kontaktuppgifter

OBS! Nytt för i år! Vårdnadshavarnas kontaktuppgifter hämtas från ScoutNet. Det är viktigt att dessa uppgifter är uppdaterade om vi från lägret behöver få tag i en anhörig till scouten. Detta måste ni som föräldrar kontrollera innan scouten åker på lägret!

Besöksdag

Som anhörig kan man besöka sin scout på besöksdagen. Information om anmälan, kostnad, tider och övrigt kommer att finnas på lägrets hemsida https://www.jamboree.se/ Spångas by har nummer 24-9.

Program

För programmet står Jamboree17 men kåren disponerar tiden. Det kommer att bli gott om tid för aktiviteter, bad, lek och skratt. På kvällarna besöker vi olika aktiviteter i lägrets regi eller har egna inom kåren. De flesta aktiviteter är åldersanpassade så du kommer att umgås mycket med dina kompisar i samma scoutgren.

Funktionär

Känner du någon som har missat att anmäla sig? Det finns fortfarande chans att åka som funktionär. Ansökan och information finns på webbsidan för Jamboree17! Man måste inte vara scout för att få åka som funktionär och man måste inte vara med hela veckan. Alla föräldrar är välkomna!

Kontaktuppgifter

Om du har frågor eller funderingar - kontakta lägerchef Stefan Warming på telefon 070-379 56 55 eller .

Du är här: Arrangemang Läger Jamboree17 Lägerbrev nr 3 – Jamboree17

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Logga in med ditt ScoutID, klicka på loggan nedan. Ditt medlemsnummer är användarnamn.
Logga in med ScoutID

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida! Använd ditt ScoutID, medlemsnumret är ditt användarnamn.

 

Logga in med ScoutID

Lägerchef

Daniel Behrnsten

0707323882 
Trygga Möten

Johan Tuulse

0761310101 
Trygga Möten

E-post till Lägerchefen

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Lägerdokument

Arrangemangskalender

Inga händelser
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Optimera packningen

STRUMPTRICKET GIF 540 03

Trygga Möten

Medlemmar just nu

573 medlemmar

varav 86 ledare,

32 funktionärer

och 64 stödjande.

27 nya medlemmar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs