Spånga Scoutkår

Arcanum Lägerbrev 3

Teaser Arcanum vs 2 250

Lägerbrev 3 - Med rättad info!!

Hej! Det har blivit fel med tiderna så jag har nu korrigerat här, observera att PDF-filerna fortfarande visar fel så var uppmärksamma. Det kommer även komma ut ett mail med detta och mer idag! Ändrad info är markerad i gult, precis som denna text.
-Ellen Andersson, lägerchef. 

De som är anmälda till distriktslägret Arcanum på Vässarö har fått ett mail med Lägerbrev 3 och en Utrustninglista. De kan även laddas ner här men gäller alltså bara anmälda och bekräftade deltagare.

pdf  Lägerbrev 3   

pdf  Utrustningslista

Utresa

Vi kommer att resa till Vässarö med SL från Spånga station till Ellan på Singö där båten till Vässarö avgår.

Du behöver ha med dig giltig biljett (SL-kort, SMS-biljett) 4 kuponger per riktning (8 totalt). Vi åker i scoutdräkt med halsduk och kniven nedpackad. Annan resväg eller andra f rågor om utresan, meddela  

OBS: Ta med mellanmål för f m, em och lunchmatsäck som ska bäras separat då de större ryggsäckarna kommer vara oåtkomliga under resan. Scouterna ska även bära sin egen ryggsäck i någon kilometer. 

Samling söndag 2/8 för alla vid Värsta Allé i Spånga senast kl. 07:20.

Pendeltåget avgår kl. 07:34. Ankomst till Ellan vid lunchtid. Mer info kommer läggas upp på hemsidan samt mejlas ut då SL lägger ut sina sommartabeller. 

Hemresa

Spårare: 6/8 till Spånga station någon gång kl. 16-18 där de ska hämtas. Mer info kommer läggas ut på hemsidan och mejlas ut. 
Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: Söndag 9/8 till Spånga station under eftermiddagen.

Fickpengar

På Vässarö finns en ”Marka" (kiosk) som säljer godis, glass, tröjor och andra minnessaker. Ta med högst 25 kr/dag. Vill man köpa en vässarötröja, se länken för priser, http://vassaro.scout.se/omvassaro/lagerboden/

Det kommer även finnas möjlighet att köpa Arcanum-tröjor från vår egen kår. Dessa kostar 25kr/st och finns främst i storlek L, M och S. Har ni en scouttröja som är för liten eller för stor? Ta med den och se om du kan byta/sälja den på Spångas eget lilla loppis. 

Värdesaker

Lämna mp3-spelare, telef oner och andra värdesaker hemma. Vid behov har ledarna mobiler.

Program och aktiviteter

Programmet är skräddarsytt f ör Spånga Scoutkår och vi kommer både att prova på vattenaktiviteter, trapperspår och en hajk för de lite äldre scouterna. Spånga kommer att ha egen lägertidning som ges ut varje dag i pappersform till scouterna och kommer att finns att läsa på hemsidan.

Kontakt under lägret

Under lägerveckan kan vi nås via lägercheferna, nedan. Om ni inte hör av er scout är det f ör att han/hon har roligt och inte hinner ringa. Vill ni skicka ett vykort är adressen:  Spånga Scoutkår, Vässarölägret, 743 92 Gräsö.
Oscar Tärning tel. 073-328 55 98, Ellen Andersson tel. 070-733 55 36

Besöksdag

Det  finns möjlighet att besöka lägret onsdag 5 aug och torsdag 6 aug. Kostnad för båtresa är vuxen 100: -, barn 1-7 år 50: -, under 1 år gratis. Båttider till Vässarö är: kl. 09.00 och 11.00. Båttiderna f rån Vässarö är: kl. 15.00, 17.00 och 19.00. Ta med egen matsäck, varma kläder, regnkläder f ör båtresan. Anmälan senast 30/7 till lager@spangascouterna. se. Färdbeskrivning f inns på http://vassaro.scout.se/om-vassaro/resvag-2/

Allergier och andra hälsofrågor

Lägret är nötfritt, därför är det inte tillåtet att ta med sig jordnötter/nötter eller någonting som innehåller spår av dessa! 

På Vässarö är det gott om fästingar. Se över vaccinationer mot TBE.

Det finns även pälsdjur på Vässrö så de som är allergiska mot främst hund bör se till att ha med sig sådan medicin, självklart kommer djuren att hållas borta från aktiviteter och dylikt så att de inte stör vår tid på Vässarö. 

För ytterligare frågor, specifikt ang. den rättade informationen, var vänlig kontakta lägerledningen. 
.

Mvh,

Ellen Andersson, lägerchef.

 

Du är här: Arrangemang Läger Arcanum 2015 Arcanum Lägerbrev 3

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Logga in med ditt ScoutID, klicka på loggan nedan. Ditt medlemsnummer är användarnamn.
Logga in med ScoutID

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida! Använd ditt ScoutID, medlemsnumret är ditt användarnamn.

 

Logga in med ScoutID

Lägerchef

Daniel Behrnsten

0707323882 
Trygga Möten

Johan Tuulse

0761310101 
Trygga Möten

E-post till Lägerchefen

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Lägerdokument

Arrangemangskalender

Omställningen 2020
V30, sö 26 jul 08:00 - - fr 31 jul 16:00

Distrikt- och Riksarrangemang

Inga händelser
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Optimera packningen

STRUMPTRICKET GIF 540 03

Trygga Möten

Medlemmar just nu

521 medlemmar

varav 86 ledare,

32 funktionärer

och 63 stödjande.

24 nya medlemmar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs