Spånga Scoutkår

Arcanum 2015

Arcanum är Stockholms scoutdistrikts storläger på Vässarö 2-9 augusti 2015.

Läger Arcanum 2015

Det är slutet av 1800-talet. Det geografiska sällskapet har sökt i över ett år efter orsaken till de mystiska saker som hänt på den outforskade ön i utkanten av Roslagen. Varför har människor förändrats? Och kan det spåras till de mystiska ämnen som hittats i jorden?

Tiden börjar rinna ut. Därför har det geografiska sällskapet bestämt sig för att söka hjälp hos hugade upptäckarivriga ungdomar, så kallade scouter.

Arcanum - läge(r) för upptäckter

Teaser Arcanum vs 2 250Nu är tid att boka in årets lägervecka. Häng med till vackra Vässarö med nya och gamla vänner för en fartfylld tid med en massa skoj och roliga äventyr. I år är det Vässarö som står för lägret och vi kommer under veckan bo i tält. Så häng med och lär känna nya vänner från många andra kårer från Stockholm.

Lägertider: Spårare 2-6 augusti. Upptäckare, Äventyrare och Utmanare 2-9 augusti. 

Vi kommer att behöva flera matlagare, programledare, godnattsageläsare och vanliga ledare utöver våra ordinarie ledare. Föräldrar som är intresserade av att uppleva scouting och lägerliv och vill vara med är varmt välkomna att anmäla sig som ledare i nästa lägerbrev.

För frågor ring eller maila :
Ellen Andersson; 070-7335536, Oscar Tärning; 073-328 55 98 

Inför Arcanum

Hej alla glada scouter. 

Hoppas er sommar har varit bra och att ni är laddade inför lägret. Det finns lite sista info och påminnelser som kan vara bra att veta eftersom information dykt upp i så många olika varianter. 
 • 25kr/dygn är maxsumman för fickpengar MEN vill ni köpa arcanum-tröja (25kr/st) av oss i kåren på lägret eller en Vässarö-tröja från kiosken så kan ni få ha med er extra pengar ämnat för detta. Vi ber även föräldrar att INTE skicka pengar via brev till Vässarö eftersom paket och vykort ibland försvinner och vi ansvarar inte för försvunnen/borttappad post. 
 • Utresa till Vässarö sker 2/8 och det är samling senast 07.20 vid Ängen bakom busstationen på Värsta Allé. På andra sidan av konsum i Spånga. Tåget går 07.49 och väntar inte på oss. Om man reser ut på egen hand delvis eller helt och hållet ska detta ha anmälts till persontransport () Det står alltså fel i lägerbrev 3, kolla på inlägg om lägerbrev 3 och packlista här under!
 • På Vässarö kommer det finnas pälsdjur, främst hund, för er som lider av allergier kan det vara bra att ha med antihistamin eller annan medicin. Djuren kommer att hållas borta från aktiviteter så att det inte stör vår tid på Vässarö.
 • Vi vill även varna er för mygg och fästingar. Enligt Råd & Rön är de bästa myggmedeln Autan -Protection PlusCederroth - US622 och MyggA - Orginal. Med fästningar så gäller det bara att kolla noga efter man gått i högt gräs och varje kväll. 
 • Var smart! - Glöm inte solkräm! Kan vara bra att ha två olika styrkor, en för ansikte/axlar och en för ben och armar. Ni vet själva vad ni behöver!
 • På lägret kommer vi har scouter med luftburen allergi mot nötter/jordnötter. Att äta nötter kan försätta dessa scouter i livshotande fara. Det är därför förbjudet att ta med sig godis, chips, snacks, osv som innehåller nötter (med nötter räknas; hasselnöt, jordnötter, pecan, pistage och cashew. Mandlar är ok!) Står det "Spår av nötter/jordnötter" som det bl.a står på ostbågar så går dessa bra att ha med sig. I kiosken på Vässarö så säljs det tyvärr produkter som innehåller nötter men vi ber alla scouter från Spånga att INTE köpa dessa produkter och allergiker att vara extra försiktiga. Nötprodukter kommer konfiskeras och slängas utan någon ersättning. Har ni några frågor är det bara att maila , eller ringa mig på 0707335536.
Med detta vill vi från lägerledningen önska er en trevlig vecka, packa väl, var smart och så ses vi på lägret!
 
Mer info på lägersidan
 
Ellen Andersson,
Lägerchef. 

Arcanum Lägerbrev 3

Teaser Arcanum vs 2 250

Lägerbrev 3 - Med rättad info!!

Hej! Det har blivit fel med tiderna så jag har nu korrigerat här, observera att PDF-filerna fortfarande visar fel så var uppmärksamma. Det kommer även komma ut ett mail med detta och mer idag! Ändrad info är markerad i gult, precis som denna text.
-Ellen Andersson, lägerchef. 

De som är anmälda till distriktslägret Arcanum på Vässarö har fått ett mail med Lägerbrev 3 och en Utrustninglista. De kan även laddas ner här men gäller alltså bara anmälda och bekräftade deltagare.

pdf  Lägerbrev 3   

pdf  Utrustningslista

Utresa

Vi kommer att resa till Vässarö med SL från Spånga station till Ellan på Singö där båten till Vässarö avgår.

Du behöver ha med dig giltig biljett (SL-kort, SMS-biljett) 4 kuponger per riktning (8 totalt). Vi åker i scoutdräkt med halsduk och kniven nedpackad. Annan resväg eller andra f rågor om utresan, meddela  

OBS: Ta med mellanmål för f m, em och lunchmatsäck som ska bäras separat då de större ryggsäckarna kommer vara oåtkomliga under resan. Scouterna ska även bära sin egen ryggsäck i någon kilometer. 

Samling söndag 2/8 för alla vid Värsta Allé i Spånga senast kl. 07:20.

Pendeltåget avgår kl. 07:34. Ankomst till Ellan vid lunchtid. Mer info kommer läggas upp på hemsidan samt mejlas ut då SL lägger ut sina sommartabeller. 

Hemresa

Spårare: 6/8 till Spånga station någon gång kl. 16-18 där de ska hämtas. Mer info kommer läggas ut på hemsidan och mejlas ut. 
Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: Söndag 9/8 till Spånga station under eftermiddagen.

Fickpengar

På Vässarö finns en ”Marka" (kiosk) som säljer godis, glass, tröjor och andra minnessaker. Ta med högst 25 kr/dag. Vill man köpa en vässarötröja, se länken för priser, http://vassaro.scout.se/omvassaro/lagerboden/

Det kommer även finnas möjlighet att köpa Arcanum-tröjor från vår egen kår. Dessa kostar 25kr/st och finns främst i storlek L, M och S. Har ni en scouttröja som är för liten eller för stor? Ta med den och se om du kan byta/sälja den på Spångas eget lilla loppis. 

Värdesaker

Lämna mp3-spelare, telef oner och andra värdesaker hemma. Vid behov har ledarna mobiler.

Program och aktiviteter

Programmet är skräddarsytt f ör Spånga Scoutkår och vi kommer både att prova på vattenaktiviteter, trapperspår och en hajk för de lite äldre scouterna. Spånga kommer att ha egen lägertidning som ges ut varje dag i pappersform till scouterna och kommer att finns att läsa på hemsidan.

Kontakt under lägret

Under lägerveckan kan vi nås via lägercheferna, nedan. Om ni inte hör av er scout är det f ör att han/hon har roligt och inte hinner ringa. Vill ni skicka ett vykort är adressen:  Spånga Scoutkår, Vässarölägret, 743 92 Gräsö.
Oscar Tärning tel. 073-328 55 98, Ellen Andersson tel. 070-733 55 36

Besöksdag

Det  finns möjlighet att besöka lägret onsdag 5 aug och torsdag 6 aug. Kostnad för båtresa är vuxen 100: -, barn 1-7 år 50: -, under 1 år gratis. Båttider till Vässarö är: kl. 09.00 och 11.00. Båttiderna f rån Vässarö är: kl. 15.00, 17.00 och 19.00. Ta med egen matsäck, varma kläder, regnkläder f ör båtresan. Anmälan senast 30/7 till lager@spangascouterna. se. Färdbeskrivning f inns på http://vassaro.scout.se/om-vassaro/resvag-2/

Allergier och andra hälsofrågor

Lägret är nötfritt, därför är det inte tillåtet att ta med sig jordnötter/nötter eller någonting som innehåller spår av dessa! 

På Vässarö är det gott om fästingar. Se över vaccinationer mot TBE.

Det finns även pälsdjur på Vässrö så de som är allergiska mot främst hund bör se till att ha med sig sådan medicin, självklart kommer djuren att hållas borta från aktiviteter och dylikt så att de inte stör vår tid på Vässarö. 

För ytterligare frågor, specifikt ang. den rättade informationen, var vänlig kontakta lägerledningen. 
.

Mvh,

Ellen Andersson, lägerchef.

 

Arcanum - Lägersången

Dags att anmäla sig till sommarens läger Arcanum

Nu är det dags att anmäla sig till årets sommarläger!

Följ med oss till Vässarö, scouternas egna ö för en härlig, spännande och rolig vecka med en massa aktiviteter, härligt lägerliv samt en mängd nya kompisar, och några gamla.

Lägertider

 • Kort period, 2-6 augusti, kan väljas av alla.
 • Lång period, 2-9 augusti, kan väljas av alla utom Spårare

vassaro

Lägerplats

Stockholms scoutdistrikt anordnar årets läger på Vässarö som ligger i ytterskärgården ca 14 mil NNO om Stockholm. Ön är 1, 5 km bred och 2, 5 km lång. Totalt omfattar Vässarö närmare 100 mindre öar, kobbar och skär. Hela Skärgårdsdelen testamenterades till Stockholms Scoutkår år 1942 av sjökaptenen Ragnar Westin.

Program

Vässarö erbjuder ett varierat program som t.ex. naturspår, segling, orientering, klättervägg, flottbygge, hantverk m. m. Något ni inte vill missa är Fladan som ger möjlighet att söka äventyr ute på vattnet, allt från att paddla kanot till att segla större båtar. Populära trapperspåret visar hur pälsjägarna levde och arbetade f ör mer än 100 år sedan, en utmaning f ör både kropp och knopp. Det finns också en utmanande hinderbana i skogen, en samarbetsglänta där kårens avdelningar kan träna samarbete på olika sätt.

Anmälan

Anmälan görs här på hemsidan (se knapp nedan) senast 30 april 15 maj. Antalet platser är begränsat och först anmälda har förtur.

Var noga med att ange allergier och kostinformationer i anmälan.

pic00009

Pris och betalning

Lägeravgiften betalas till Spånga Scoutkårs plusgiro 650112-6 snarast dock senast den 30/4. Lägeravgiften är 1690 kronor för kort period och 2250 kronor för lång period (ej Spårare). Utmanares avgft är 1200 kronor.

Resa

Vi kommer att åka till Vässarö kommunalt med SL buss till Ellans vändplan. Därifrån en promenad (800m) till kajen, båt till Vässarö och sedan promenad igen till lägerängen. Restider meddelas alla anmälda i lägerbrev 3 i slutet av maj.

Viktiga datum under våren

 • 30 april 15 maj - Sista anmälningsdag
 • 24 maj - Lägerbrev 3 skickas ut till alla anmälda och innehåller information om samlingsplatser, hålltider samt utrustningslista.
 • 10 juni - Packning av kårens lägerutrustning vid Holken (föräldrar får gärna hjälpa till)

Spangascouterna.se

Föräldrar som ledare/funk på lägret

Vi kommer att behöva flera matlagare, programledare, godnattsageläsare och vanliga ledare utöver våra ordinarie ledare. Föräldrar som är intresserade av att uppleva scouting och lägerliv och vill hjälpa till är varmt välkomna att anmäla sig som ledare.

Fästingar

Vaccination mot TBE rekommenderas. Om ditt barn inte är vaccinerat eller vaccinerat sig för mer än 3 år sedan, behöver vaccinationen förnyas.

Frågor?

Frågor besvaras av dina ledare eller av lägerledningen:  

Välkomna till Arcanum 2015

önskar lägercheferna

Ellen Andersson och Oscar Tärning

pdf  Arcanum Lägerbrev 2

Anmälan Stängd

Förlängd anmälningstid Arcanum

Hej allihopa.

Vi har förlängt anmälningstiden till den 15 maj utan att höja priset. Nu är det ett bra tillfälle att anmäla de som ska följa med på årets sommarläger.

  Anmälan Stängd 

/Lägerledningen

Föräldramöte 27/4 inför Arcanum (sommarlägret)

Hej alla föräldrar till lägerdeltagare.

Nu den 27/4 kl. 19:00 i Holken kommer vi att anordna ett till föräldramöte som vi hoppas att så många som möjligt kan vara med på. Även om ni inte har anmält er redan så är ni välkomna. VI kommer bjuda på fika och prata om lägret och vi har mycket information om lägret, aktiviteter, lägerliv, scouting och bra att veta. Ni är mycket välkomna att ställa frågor till oss under mötet och om ni inte kan komma maila oss de frågorna. 

Välkomna önskar lägerledningen

Föräldrarmöte 16/3

En påminnelse från lägergruppen att idag (16/3) är det föräldrarmöte i Holken kl 19:00 inför sommarlägret Arcanum, vi bjuder på fika och hoppas att så många som möjligt vill komma.

/lägerledningen

Du är här: Arrangemang Läger Arcanum 2015

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Logga in med ditt ScoutID, klicka på loggan nedan. Ditt medlemsnummer är användarnamn.
Logga in med ScoutID

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida! Använd ditt ScoutID, medlemsnumret är ditt användarnamn.

 

Logga in med ScoutID

Lägerchef

Daniel Behrnsten

0707323882 
Trygga Möten

Johan Tuulse

0761310101 
Trygga Möten

E-post till Lägerchefen

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Lägerdokument

Arrangemangskalender

Omställningen 2020
V30, sö 26 jul 08:00 - - fr 31 jul 16:00

Distrikt- och Riksarrangemang

Inga händelser
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Optimera packningen

STRUMPTRICKET GIF 540 03

Trygga Möten

Medlemmar just nu

521 medlemmar

varav 86 ledare,

32 funktionärer

och 63 stödjande.

24 nya medlemmar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs