Spånga Scoutkår

Väsen 2016 - Lägerinfo 3

Temat

På årets läger reser vi tillbaka till medeltiden och ansluter oss till en expedition som beger sig till Tiveden. Expeditionen har för avsikt att undersöka möjligheterna att anlägga en handelsplats i de djupa Tivedsskogarna. Platsen är central i riket, här finns gott om naturrikedomar och skogen är sedan länge obefolkad. Det måste ju vara den perfekta platsen att anlägga en handelsplats på. Eller? Det kanske finns en anledning till att platsen fått förbli orörd?

Reseinformation
Vi kommer att resa till Tiveden med abonnerad buss från Fagerstagatan i Lunda (nära korsningen Avestagatan), Spånga. Körtiden är ca 4 timmar. Vi håller ihop avdelningarna för att inte tappa bort någon. Alla måste åka i scoutdräkt med halsduk på, och kniven nedpackad i lägerpackningen. Om ditt barn/du själv åker på annat sätt, måste du anmäla det snarast till , men senast innan midsommar (23/6).

Utresa lördag 30/7
Samling avdelningsvis senast kl. 06:50. Ta med ”kladdfritt” mellanmål som kan ätas i bussen (så att vi lämnar en lika fin buss efter oss), samt lunchmatsäck som vi äter efter att vi klivit av bussen i Tiveden. Matsäcken packas separat då de stora ryggsäckarna kommer vara oåtkomliga under resan. Kom ihåg åksjuketabletter om du brukar bli åksjuk.

Hemresa onsdag 3/8
Vi kommer att anlända till Fagerstagatan, Spånga, ca kl 14:30.

Hemresa lördag 6/8
Vi kommer att anlända till Fagerstagatan, Spånga, ca kl 16:30.

Under lägret

Marknadsdag
Under tisdagen kommer det anordnas en marknadsdag med många olika aktiviteter. Där kommer bl a finnas möjlighet att göra screen-tryck på en t-shirt. Om man vill göra detta behöver man själv ha med sig en ljus enfärgad t-shirt.

Besöksdag
Under marknadsdagen (tisdag 2/8) är föräldrar och släktingar välkomna att hälsa på.  Anmäl besök inkl. antal besökare till senast en vecka innan. Medtag matsäck eller så kan vi erbjuda mat mot 150 kr per vuxen inkl. lunch & middag. Kom ihåg att ta med matkåsor & bestick att äta med. 

Vägbeskrivning till lägerplatsen:  
http://www.osjonas.se/kontakt.html

Mobiltelefoner
Scouter får inte ha med sig mobiltelefoner under lägret.

Kiosk
På lägerplatsen kommer vi ha en egen kiosk, kallad Markan. Markan säljer godis och snacks och håller öppet en stund efter middagen varje dag. Scouterna får spendera max 25 kr per dag i Markan. Vi kommer även ha mungigor till försäljning. Dessa kostar 25 kr, så om man vill köpa en sådan kan man ta med extra pengar för det.

Utrustning
Utrustningslista bifogas (deltagaren packar själv).

OBS! När det gäller Äventyrare så behöver scouterna en lättillgänglig hajkpackning för vattenaktivitet. Alltså en vattentät packning som är lätt att separera från ordinarie lägerpackning.

Vi påminner extra om att packa hela packningen I ryggsäcken. dvs inte hänga något löst utanpå. Löst sittaande/hängande föremål utanpå ryggsäcken gör det svårare att gå med ryggsäcken samt ramlar lätt av under av- och pålastningar på bussen.

Kontaktuppgifter
Om du har frågor eller funderingar, både inför och under lägret - kontakta lägerchef Stefan Warming på telefon 076-540 91 44 eller .

Lägerbrev 3 - Väsen 2016 

Utrustningslista Väsen 2016

Du är här: Arrangemang Läger Väsen 2016 Väsen 2016 - Lägerinfo 3

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Logga in med ditt ScoutID, klicka på loggan nedan. Ditt medlemsnummer är användarnamn.
Logga in med ScoutID

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida! Använd ditt ScoutID, medlemsnumret är ditt användarnamn.

 

Logga in med ScoutID

Lägerchef

Daniel Behrnsten

0707323882 
Trygga Möten

Johan Tuulse

0761310101 
Trygga Möten

E-post till Lägerchefen

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Lägerdokument

Arrangemangskalender

Inga händelser

Distrikt- och Riksarrangemang

Inga händelser
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Optimera packningen

STRUMPTRICKET GIF 540 03

Instagram: @spangascouterna

Instagram

Trygga Möten

Grattis på födelsedagen!Anna (Vilddjuren)
Love (Reptilerna)

Medlemmar just nu

506 medlemmar

varav 86 ledare,

34 funktionärer

och 64 stödjande.

9 nya medlemmar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs