Spånga Scoutkår

Aktiviteter på Väsen 2016

Under lägrets tre första dagar kommer du kunna prova på olika aktiviteter under ett för- och ett eftermiddagspass. Totalt sett kommer du kunna vara med på fem aktiviteter.

Här nedan kan du läsa om alla aktiviteterna och i anmälningsformuläret väljer du de aktiviteter du helst vill göra på lägret. Vi kan inte garantera plats för alla på alla aktiviteter så därför måste du välja åtta aktiviteter, så att aktivitetsansvariga lättare kan få ihop schemat.

Skattjakt (spårare, upptäckare och äventyrare)
Tänk dig att du vore i en riktig trollskog och fann en skatt. Omringad av skuggvarelser och annat skrymt bär du kistan genom skogsnatten då du plötsligt blir anfallen av små ettriga varelser med klor och tänder. Det värsta är att de små monstren troligen är smartare än du. Är du listig, smart och modig nog för att ta dig ur en sådan knipa?

Paddling (alla)
Ge dig ut på de stilla vattendragen i Tiveden. Spårare håller sig nära land och med ledarna inom räckhåll. Övriga ger sig ut på djupare vatten och möter större utmaningar.  

Trolljakt (äventyrare och utmanare)
I de djupa skogarna i Tiveden finns sedan urminnes tider mystiska väsen. Under århundradena har de undgått att fångas in och oskadliggöras. Nu äntligen har modern teknik utvecklats för att slutligen kunna hitta och fånga in dessa väsen. Bli först att använda avancerade sökare för att hitta trollen.

Träsnideri (upptäckare, äventyrare och utmanare)
Vem eller vad gömmer sig under ytan? Kom och leta, se vem du finner med kniven.
För dig som är lite äldre - tillverka dig en egen slev till morgongröten, eller om du är modig, försök dig på det omöjliga – tillverka en kofes!
Utvecka dina kunskaper, lär dig att tälja som en mästare och tillverka användbara redskap.

Spa (alla)
Kom på spa och få inpackning, ansiktsmask och avslappning. För denna aktivitet behöver scouten ha med sig badkläder och en handduk.

Sjösättning av Wasa (alla)
Bygg ditt eget skepp med några kompisar. Sjösätt skeppet med pompa och ståt. Vinner det eller försvinner det, som regalskeppet Wasa gjorde?

Primitiv bakning (spårare, upptäckare och äventyrare)
En bagerska är i behov av hjälp med en brödleverans, hon
söker lärlingar för att kunna utöka sin verksamhet. Som lärling får du lära dig att baka bröd och kakor över öppen eld och konsten med glödbakning. Inga förkunskaper krävs.

Böldpest, ormkött och digerdöd (upptäckare, äventyrare och utmanare)
Möt munken, prästen, kloka gumman och liemannen, om du törs.  
En upplysande insikt i läkekonst och sjukvård på medeltiden. Vi lär oss göra olika mediciner och annat läbbigt. Rekommenderas särskilt till dig som har lite ont i huvudet, magont eller behöver en amputation.

Metallhantverk (alla)
Få en insikt i hur skapandet gick till på medeltiden. Vår silvermästare söker lärlingar som inte är rädd för bränn- eller skärsår. Prova på att skapa smycken, gjuta i tenn eller bygga av ståltråd. Det finns aktiviteter för alla åldrar, för både 
modiga och klenhjärtade. 

Keramikverkstad (upptäckare, äventyrare och utmanare)
(Endast ett fåtal platser!)
Vet du vem som vill dig väl och vem som vill dig illa?
Kom och knåda dig en skyddsamulett så att du klarar dig från hyss.
I eld ska dina tecken sedan brinna under lång tid. Men passa dig så att du inte brinner med.

Flottbygge (äventyrare och utmanare)
Ta chansen att kvalificera dig till kungens stora flottfärd i denna tävling i bygge och samarbete för att ta er runt en bana före det andra laget!
Deltagare måste kunna simma 200 meter.

I skräddarens skrå (upptäckare, äventyrare och utmanare)
I detta skräddarskrå får du som lärling gå hos mäster Jessica och lära dig den ädla konsten att sy. Du får chansen att sy din alldeles egna medeltida vapenrock, eller varför inte en praktisk pengapung att försvara dina riksdaler i? Ni kommer även testa på att färga tyg på medeltida vis. 

Cirkus (alla)
Gå i narrens fotspår och lär dig att hjula, stå på händer,
jonglera, störa dina vänner och att poia. För att kunna lära sig den ädla konsten av narr behövs inga förkunskaper men ett sinne för humor och mjuka kläder (som kan böjas och slitas i, helst tränings- eller mjukisbyxor och en t-shirt.)

Karusellbyggarverkstad (äventyrare och utmanare)
Hjälp Merlin att skapa den häftigaste karusellen i mannaminne. Med en kapacitet om minst 8 scouter per gång kommer vi när bygget är genomfört att kunna bjuda på lägrets snurrigaste upplevelse.

Robin Hood (alla)
Bygden söker en ny sheriff! Lär dig att skjuta med pilbåge eller blåsrör eller kanske tillverka dina egna pilar? Robin Hood och lille John lär dig att förbättra dina kunskaper, kanske tillräckligt för att vinna skyttetävlingen och bli bygdens näste sheriff?

Kluriga tävlingslekar (spårare och upptäckare)
Lös knepiga uppgifter och utmaningar med din patrull. 
Jobba patrullvis och träna på er samarbetsförmåga när ni löser uppgifter som i t ex Wild Kids eller Fångarna på Fortet. För dig som gillar gåtor, chiffer och andra klurigheter.

Trädklättring (upptäckare, äventyrare och utmanare)
Hjälp klartläggare att rita den nya kartan över området från hög höjd. Lär dig klättra med sele och se hur högt upp du kommer.

Naturens väsen (alla)
Skogen är full av magiska väsen, följ med ut på naturvandring för att kartlägga naturen i området, lösa uppgifter och skrämma bort vilda väsen. 

Fiskelycka (alla)
Ta med dig metspöt och hitta de bästa fiskevattnen, dra upp dagens fångst och laga den till middag. Kanske är det just du som är Tivedens mästerfiskare? Men ta det lugnt så att du inte får Näcken på kroken.

Primitiv matlagning (alla)
Kokerskan söker lärlingar till köket för ha möjlighet att mätta att munnar till den växande bygden. Lär dig att steka på glöd eller ugnsbaka över öppen eld. Hos kokerskan finns inget utrymme för veklingar. 

Jericho (äventyrare och utmanare)
Upptäck ny mark, utforska skogen och hitta alla ledrådar innan tiden är kommen, men akta er innan de andra tar dig.

Runan söker lärlingar (alla)
(Endast ett fåtal platser!)
Att lära sig den kreativa konsten i aktuell rapport är inte enkel. Det tar några minuter att lära sig men en livstid att göra perfekt. Vi söker er med stor fantasi och påhittighet för att hjälpa oss på lägertidningen Runans Redaktion. Vi på ”RR” tar emot er hjälpfulla scouter för att hitta de väsen som förekommer och göra de kända för allmänheten. Skapa en artikel om en aktivitet, gör en komisk serie, eller se vilka aktuella väsen som förekommer på lägret och gör dem kända för allmänheten!

 

Anmälan Scouter/Ledare

Anmälan Funktionärer

Du är här: Arrangemang Läger Väsen 2016 Aktiviteter på Väsen 2016

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Logga in med ditt ScoutID, klicka på loggan nedan. Ditt medlemsnummer är användarnamn.
Logga in med ScoutID

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida! Använd ditt ScoutID, medlemsnumret är ditt användarnamn.

 

Logga in med ScoutID

Lägerchef

Daniel Behrnsten

0707323882 
Trygga Möten

Johan Tuulse

0761310101 
Trygga Möten

E-post till Lägerchefen

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Lägerdokument

Arrangemangskalender

Omställningen 2020
V30, sö 26 jul 08:00 - - fr 31 jul 16:00

Distrikt- och Riksarrangemang

Inga händelser
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Optimera packningen

STRUMPTRICKET GIF 540 03

Trygga Möten

Grattis på födelsedagen!Karl (Spanarna)

Medlemmar just nu

521 medlemmar

varav 86 ledare,

32 funktionärer

och 63 stödjande.

24 nya medlemmar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs