Spånga Scoutkår

Kårarrangemang

Kåren ordnar gemensamma arrangemang utöver vad man gör på avdelningarna. Vissa är återkommande. Dessutom arrangerar Scouterna nationellt och ditriktsvis aktiviteter som avdelningen deltar i. Andra arrangemang erbjuds individuellt.

Gul Hajk och Läger är större årliga kårarrangemang som har egen kategori.

Vårhelgen 23-24 maj 2015

runor bard

Du är bjuden på gästabud i Valhall!

Vi dukar upp en hejdundrande fest till Odens ära. Det blir gyckelspel, tävlingar, dignande bord och flödande dryck. Kom och smaka av Särimner och av fantastiska bakverk. Tävla mot Balder i bågskytte. Orkar du lyfta Tors hammare? Men se upp för Midgårdsormen och Fenrisulven!

Kom på Spånga Scoutkårs Vårhelg – hela scoutkårens gemensamma hajk. Det vill ingen missa!

Scouterna får träffa kompisar från olika avdelningar och nivåer och det blir en härlig stämning.
Hajken är dessutom en mycket bra uppvärmning inför sommarens läger Arcanum. 

När, var och hur?varhajk asagud transp

Alla avdelningar (undantag Bävrar) samlas lördagen den 23 maj kl 10:00 vid Kallhälls station varifrån vi sedan tar oss till Slammertorp där Vårhelgen arrangeras. Helgen avslutas sedan söndagen den 24 maj och alla scouter är åter Kallhälls station kl 14:00. Om annat gäller så kommer det separat information från ledarna på din avdelning.

Under helgen sover vi i tält. Ta med vanlig hajkpackning, samt kläder som passar för en helg utomhus med många spännande äventyr och mycket kul. Godis och liknande, samt telefon ber vi dig lämna hemma.

Kostnaden för denna händelserika helg är 200kr (50 kr för Bäverscouter) och betalas på pg 650112-6.

Anmälan på länken nedan senast 30 april.

Om du har frågor kring helgen, kontakta dina ledare.

runor bard

 

 Anmälan Stängd

Scouternas dag 2015

Den 9 maj är det dags för Scouternas dag.

I år äger Scouternasdag rum i vårt näromårde närmare bestämt på Järvafältet. Vi ser fram emot att se våra avdelningar och dess patruller på plats. Det är en unik möjlighet att träffa scouter från hela Stockholm så detta vill ni inte missa.

Scouting handlar inte om att elda, utan att brinna. Genom att elda snålt, snabbt eller på andra sätt visa sina färdigheter ökas vår vi-känsla, vår kreativitet, vår observationsförmåga och vår slutledningsförmåga. Dessutom har tävlande i alla tider sporrat oss till att ytterligare öka våra kunskaper. Det är därför med stor glädje vi kan inbjuda till en traditionsrik dag:

Scouternas dag, 9 maj 2015 på Järvafältet

Arrangemangskommittéen har skickat ut information till ledarna på våra avdelningar att anmäla sin avdelning (sista anmälningsdag är 18 april) och är det några frågor maila gärna . Scouter har ni några frågor kontakta någon av era ledare.

Inbjudan

Var redo!

Arrangemangskommittén

Välkommen på scoutkunskapskurs

För dig som är ny som scoutledare
Är det alltid samma ledare som håller i knivmötet? Är du osäker på vad du ska svara när en scout frågar vad en skotstek används till? Hur många varv är det egentligen man ska naja när man surrar en trefot? Den 10 maj kommer kårens fantastiska roverlag att hålla kurs i grundläggande scoutkunskap för ledare som vill utveckla sina scoutfärdigheter. Denna eftermiddag kommer fokus ligga på knopar, surrning och eldning (inkl. yxa och kniv).


när: 10 mars kl 14-17
var: Holken
hur: Utomhus, vi bjuder på fika

Anmäl dig här senast 3 maj!


Varmt välkomna,
Roverlaget och Ledarutvecklingskommittén

Vårdisco för hela kåren!

discolights smallGulo Gulo bjuder in alla kårens medlemmar till Vårdisco för Spångas scouter i alla åldrar.

Temat är Pyjamasparty!

Det kommer bjudas på musik, dans och möten med vänner och nya bekantskaper. Vi kommer också ha mängder med festliga aktiviteter. Godis och läsk kommer finnas till försäljning.

Ta gärna med dig en vän och kom förbi Holken kl 19 på fredagen den 27e mars. Inträdet är 20 kronor per person. De första 5 går in gratis.

Vi ses på fredag!

Med festliga hälsningar//
Gulo Gulo

Inbjudan hittar ni här:  pdf  201503-Disco_inbjudan .

Vårhelgen 24-25 maj 2014

Välkommen till Sherwoodskogen!

RH

Du är härmed inbjuden till vårens häftigaste helg!

Häng med till Sherwoodskogen för att hjälpa Robin Hood och alla hans vänner att ta tillbaka guldet från den girigeprins John och hans onda lakejer. I Sherwoodskogen kommer du att träffa kompisar från alla kårens olika avdelningar.

Förutom att det är en sjukt häftig upplevelse att åka på hajk med hela kåren så är det också en bra uppvärmning inför sommarens läger.

Var, när, hur?

Alla avdelningar (undantag Bävrar) kommer lördagen den 24/5 att samlas kl 10:00 vid Kallhälls station varifrån vi sedan tar oss till Slammertorp där årets Vårhelg kommer att arrangeras. Om annat gäller så kommer det separat information från ledarna på din avdelning.

Helgen avslutas söndagen den 25 maj och alla scouter är åter Kallhällsstation kl 14:30.

Kostnaden för årets Vårhelg kommer att vara 50 kr för bävrar, 100 kr för utmanare och 200 kr för spårare, upptäckare, samt äventyrare.

Anmälan stängd!

Läs mer: Vårhelgen 24-25 maj 2014

Medverka i Julavslutningen 2013

 

Hej scoutvänner!

I år är det Gulo Gulos tur att annordna julavslutningen. Den kommer äga rum den 7e december (efter Spånga Julmarknad) i Spånga Gymnasiums Aula. Mer info kommer!

För att vi ska kunna göra detta till Spångas bästa julavslutning så behöver vi veta vilka avdelningar som skulle vilja göra någonting på scen under julavslutningen.

Finns det några scouter som vill sjunga en julsång? Vill ni dela ut märken till scouterna? Vill ni säga några ord om hur duktiga era scouter är? Hör i så fall av er till oss asap med vilken avdelning, vad ni tänkte göra (i korta ordalag) och hur lång tid ni uppskattar att det tar. Hör av er till .

Stort tack för er hjälp!

Café Holken är tillbaka!

Visst vill Du inviga Joti/Jota-lanet på

Café Holken!

För? Äventyrare, Utmanare och Roverscouter!
(Plus en kompis!)

Var? Holken!
När? Fredagen 18/10 kl. 20.00 – 23.01!
Vad? Fika, sällskapsspel och skönt häng!
Inträde? Helt gratis! Men ta med en peng för fikat!Vill du sponsra Café Holken med ett komplett, kul sällskapsspel? Ta med!

Kontaktpersoner: Alicia Sivertsson (073 552 85 93)
och Sussi Andersson (0707 69 18 84)

Skidresa till Romme för Äventyrare, Utmanare och Rovers

skidresa

Nu även för ledare och funktionärer med barn.

Spånga scoutkår kommer för andra året i rad arrangera en skidresa till skidanläggningen ”Romme Alpin”. Datum för detta är söndagen den 20 januari. Resan är avsedd för Äventyrare, Utmanare och Rover. För att fylla bussen öppnar vi nu för alla ledare och funktionärer att anmäla sig själva och andra familje-medlemmar.

Avresa sker ifrån Spånga gymnasium kl. 06.30 och hemkomst ca 18.00. (Kom i tid, bussen åker 06.30 från skolan.) Bokningen och betalningen görs av scouterna själva tillsammans med målsman över nätet. Det finns plats för max 50 personer i bussen – först till kvarn….

Läs mer: Skidresa till Romme för...

Skidhajk för äventyrare och utmanare

Romme AlpinSpånga scoutkår kommer arrangerar en skidresa till skidanläggningen  ”Romme Alpin”. Datum för detta är söndagen den 19 februari. Du som är Äventyrare eller Utmanare får följa med.

Avresa sker ifrån Spånga gymnasium kl. 06.30 och hemkomst ca 18.30. (Kom i tid, bussen åker 06.30 från skolan.)  Bokningen och betalningen görs av scouterna själva tillsammans med målsman över nätet. Det finns plats för max 50 personer i bussen – först till kvarn….

Läs mer: Skidhajk för äventyrare och...

Resultat Älghornet

REKORD!!!!

Aldrig har väl så många Spångaavdelningar deltagit i Älghornet med så fantastiska resultat!
En extra eloge till Spanarna som trots att de bara var tre förstaåringar i patrullen genomfört en kanontävling!

Patrulltävling (Totalt 54 patruller):

15 Bami (Nomaderna)

18 Miba (Nomaderna)

38 Snapphanarna ( Jägarna)

47 Snöleoparden (Spanarna)

Avdelningstävling (Totalt 31 Avdelningar):

13 Nomaderna

23 Jägarna       

29 Spanarna

 

Här är hela resultatlistan:
pdf  resultat_Älghornet_2012Vårhelgen

Spårare och Upptäckare startar klockan 10.00 på parkeringen vid Sandviksskolan. http://kartor.eniro.se/m/9LpQi Därifrån vandrar vi tillsammans till Sandviksstugan ca 1 km med packningen på ryggen. Hajken avslutas på söndagen den 3 juni klockan 14.00 på parkeringen vid Sandviksskolan. För mer information, kontakta respektive avdelningsledare.


Visa större karta

Vårhelgen avklarad

STARKT JOBBAT alla Spångascouter som trots ett väder som vi enligt uppgift inte sett sedan Hedenhös höll ut och genomförde vad som troligen var den kallast och blötaste vårhelgen någonsin.

STARKT JOBBAT !

Spångas Äventyrare Trotsar Vädrets Makter!!

Jättebra jobbat alla äventyrare!!!!

Trots att helgens väder bjudit på den kallaste junidagen på 84 år och att det under 48 timmar regnade mer än under en hel junimånad, samt att det stormat (mestadels motvind) genomförde äventyrarna en cykelhajk i samband med vårhelgen. Under svårast tänkbara förhållanden höll vi modet uppe, levde tältliv, stod ut med snarkande ledare, kyla och regn.

Nu när alla är hemma i sin varma säng vill vi äventyrarledare tacka för en fantastisk helg med otroligt positiva och duktiga scouter. Ni äventyrarscouter skötte inte bara er själva utmärkt utan hjälpte även de mindre scouterna - bra jobbat !

När ni tänker tillbaka på vårhelgen 2012 - var stolta, ni är ett föredöme för dom små.

Äventyrarledarna genom

Rikard

Nya Holken är invigd!

Stort tack för en trevlig och inspirerande ledar-, funktionärs-, rover- och utmanar-kickoff i helgen! Nu är Nya Holken med nytt våningsplan och renoverad stor sal invigd och redo för höstterminens möten.
Välkomna!

Holkenprojektet och Kårordförande vid invigningen.

Reultat DM Orientering 2012

I samband med Scouternas höstdag vid Kaananbadet avgjordes DM i orientering, där Spångas färger försvarades av två veteraner från Fam. Hjalmarsson - med lite fler deltagare hade kåren kunnat klättra rejält i Kårlagstävlingen - vi gratulerar Gunilla till Segern.

Klass 16, Veteraner Dam, 46- år (född före -67) Bana C

1 Gunilla Hjalmarsson Spånga

Klass 7, Ledare & 8 Veteraner, Öppen, 19-45 år (född -67-93) Bana C

7 Rikard Hjalmarsson Spånga

Kårlagtävling

8  Spånga

 

JOTI* á la Natrix

Start: 15 Oktober kl 10.00

Slut: 16 Oktober kl 14.00

Var: Holken

Lördgen den 15 Oktober är det JOTI(Jamboree on the Internet) för alla intresserade Äventyrare & Utmanare.

*För de som inte vet, är JOTI ett chatt-lan där scouter från jordens alla hörn loggar in på samma chatt för att dela erfarenheter och lära känna varann.

DET KOSTAR INGET ATT KOMMA!

Det är inte tillåtet att ta med utomstående utan ansvarigas tillstånd!

Det kommer att finnas mat(lördag middag, söndag frukost) för de som anmäler det KOSTAR 80kr.

Deet kommer även att finnas godis,läsk, etc. till försäljning, så ta med lite extra pengar.

Vad gör jag om jag vill anmäla mig?


mejla till och skriv:

Namn, Avdelning, Mat-Ja/Nej samt eventuella allergier (Nöt parfym, mat....)

Anvsariga för detta är Natrix Natrix telefonnummer finns på anslagstavlan i holken

Natrix genom

Ellen Andersson, Matilda Berg, Johanna Hjalmarsson


Kårens dag 2011

Hej, du är välkommen på ett äventyr med Harry Potter och hans vänner den 13 November. Evenemanget kommer äga rum i Den Förbjudna Skogen (Judarskogen). Det är drop-in mellan 14.00-15.30. Vi bjuder på grillkorv och varm dryck när ni är klara! Hoppas du kommer nu när det är Spångas nya utmanarlag, Bubo Bubo som anordnar! Ta med hela familjen till en eftermiddag i skogen!

Magiska hälsningar, Harry Potter

Här börjar det magiska äventyret!

Samlingen sker vid Ängbyplans tunnelbanestation, länk till karta nedan.

Frågor hänvisas till

Hitta dit

Disco i holken!

Ikväll den 30/3 arrangerar Meles Meles ett megafett disco i holken! Det börjar klockan 19:00, Inträde 20 kronor.

Spårare får stanna till 21:00.

Resten kan stanna till 23:00

Ta med er så många kompisar ni vill!

 

MELES MELES

Inbjudan till Vårhelgen 2012

maya Året är 2012 och mayaindianernas kalender tar slut och jordens undergång hotar. Mayafolkets sista överstepräst har legat i dvala fram tills det var ett år kvar av tidräkningen men har nu vaknat. Han behöver gudarnas hjälp för att skriva om kalendern och rädda världen.
Han har fått höra att scouter är hjälpsamma och hans släktingar har därför letat upp Spånga scoutkår i hopp om att dessa scouter kan hjälpa honom att hitta nya gudar som kan förlänga kalendern.

Kick-off för ledare, rovers, utmanare och funktionärer

Välkommen på kick-off för ledare, rovers, utmanare och funktionärer, söndagen 26/8 kl. 18.00 i Holken!

Kvällens program:
18.00 - 18.20    Invigning ny lokal, Holkenprojektet
18.20 - 18.30    Välkommen, presentation och programpresentation
18.30 - 19.15    Ledarsituationen 2012
19.15 - 20.15    Middag
20.15 -21.45     Utvecklingsarbete
21.15- 22.00     Praktisk information

Ingen föranmälan krävs, men anmäl eventuell speckost till

Välkommen!
önskar Styrelsen, genom Alicia

Du är här: Arrangemang Kårarrangemang

Bli Scout! Alltid Redo.

Inloggning för medlemmar

Logga in med ditt ScoutID, klicka på loggan nedan. Ditt medlemsnummer är användarnamn.
Logga in med ScoutID

Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida! Använd ditt ScoutID, medlemsnumret är ditt användarnamn.

 

Logga in med ScoutID

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Arrangemang - Dokument

Arrangemangskalender

Inga händelser

Distrikt- och Riksarrangemang

Inga händelser
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Optimera packningen

STRUMPTRICKET GIF 540 03

Trygga Möten

Grattis på födelsedagen!Mats ()

Medlemmar just nu

573 medlemmar

varav 86 ledare,

32 funktionärer

och 64 stödjande.

27 nya medlemmar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs