Spånga Scoutkår

Stadshajk, Idol-Markus och Kungen – Scouternas dag var full av överraskningar

Snabbhajk nedanför slottetLördagen den 5 maj var det dags för årets upplaga av Scouternas dag med tävlingar och aktiviteter i innerstan och avslutande jubileumsshow utanför Sjöhistoriska muséet. I år var det extra festligt eftersom scoutrörelsen firar 100-årsjubileum.

Snabbhajk nedanför slottet var en av utmaningarna för patrullscouterna på Älghornet, en av tävlingarna på Scouternas dag. En kort och komprimerad hajk för att kolla hur bra deltagarna var på organisation. På tjugo minuter skulle allt vad man normalt gör på en hajk hinnas med, resa vindskydd, sjunga, ”sova” en minut, tända lyktor och stormkök och vi ska inte glömma tandborstningen.

 

 Amanda Z, Malin, Anna H, Johanna, Fredrik, Victor och Matilda från Jägarna slet hårt med uppgifterna under Roys ledning.
Men vindskyddet ville inte riktigt vara med i den friska vinden som låg på från slottet. Så fort alla kröp in för sin enminutssömn blåste eller rasade vindskyddet ihop över patrullen. Hade kanske fungerat bättre om man haft tältpinnar.

 

Gänget fick inte heller något stekt ägg till hajkfrukost. Det funkar dåligt att tända stormkök med fotogen. Men morgongymnastiken fungerade perfekt och sjöng gjorde de för full hals så det blev en del poäng ändå . Så var det dags att packa ihop och traska vidare till eldningskontrollen på Slottsbacken.

 

 Grabbarna vid sandlådanHajkkontrollen var Spångas egen kontroll tillsammans med Mälarscouterna. Flera andra kårer gillade upplägget och tyckte organisationskontrollen var bra organiserad.

- Det funkar bra i år och ingen har behövt vänta vid kontrollen, sa Nils som var en av arrangörerna. Men så har vi planerat och förberett ända sedan årsskiftet.

Efter förmiddagens tävlingsmoment vid junibacken för miniorerna, Skeppsholmen för juniorerna och Gamla stan för patrullscouterna syntes matsäcksätande scouter i alla parker (och några syntes på McDonald’s också).

 

KungenKlockan två var det dags för finalen utanför Sjöhistoriska museet och Kungen kom klädd i nya scoutskjortan. Tillsammans med Dogge Dogelito och Anna Maria Espinoza delade han ut priser till alla som vunnit i sina olika tävlingar under dagen.

Hela Gärdet lyste scoutblått i eftermiddagssolen och tusentals scouter rappade med Dogge och sjöng med i Markus Fagerwalls och andra artisters låtar. När alla fått sina priser (Spånga fick tyvärr inga i år) och artisterna tackat för sig, avslutade så Kungen Scouternas dag med en raket.  

jubileumsshowen

 

 

 

Du är här: Arrangemang Centrala arrangemang Stadshajk, Idol-Markus och Kungen – Scouternas dag var full av överraskningar

Bli Scout!

#spangascouterna

Barn är inte till salu #mh2017

Inloggning för medlemmar

Nyhet!

Logga in med ditt ScoutID (samma som i Scouternas medlemsregister Scoutnet).
Ditt medlemsnummer är användarnamn.

Logga in med ScoutIDOm du glömt lösenordet eller inte loggat in tidigare beställer du ett nytt i Scoutnet. - Klicka här!

Ledare som loggar in via ScoutID är automatiskt inloggade på G Suite

Scoutrabatt med SJ

sj
Som medlem i Scouterna har du tillgång till rabatterade priser när du reser med SJ. Logga in för att ta del av erbjudandet och boka din resa.

Sök ditt medlemsnummer

Fyll i personnumret på den person du vill hämta medlemsnumret för, enligt formatet
20051231-1234.Här finns mer

Logga in som medlem eller ledare - så hittar du mycket mer information, kontaktuppgifter m.m. på t.ex. denna sida!


 Logga in med ScoutID

Swisha Spånga Scoutkår

123 544 36 92

123 544 36 92

Ange alltid namn och vad betalning avser.

 

Senast uppdaterat

Spånga Scoutkår på Facebook

Arrangemang - Dokument

Arrangemangskalender

Inga händelser

Distrikt- och Riksarrangemang

må 25 dec 07:00 - 08:00
Scouternas julotta
må 8 jan 16:00 - 18:00
Extra kvällsöppet
må 8 jan 18:00 - 21:00
Distriktsstyrelsemöte
 

Uppdatera medlemsuppgifter

Du uppdaterar själv dina medlemsuppgifter i vårt system Scoutnet.

 

Mina uppgifter i Scoutnet

 

Optimera packningen

STRUMPTRICKET GIF 540 03

Instagram: @spangascouterna

Instagram

Trygga Möten

Grattis på födelsedagen!Sebastian (Djungeldjuren)

Medlemmar just nu

520 medlemmar

varav 96 ledare,

23 funktionärer

och 83 stödjande.

9 nya intresseanmälningar de senaste 60 dagarna.

Medlem av

Scouterna SSR


Scouts WOSM


waggs

Loading ...